smart phone649 357 623 | smart phone654 603 163   facebook twitter rss
Jueves, 21 Enero 2016 12:14

AGENDA Abril en el Monasterio de Santa María de la Valldigna Destacado

Valora este artículo
(0 votos)

DESCOBRINT EL MONESTIR

Les excavacions arqueològiques dutes a terme en el monestir de la Valldigna, des de 1991 fins a l'actualitat, han permès localitzar gran quantitat d'estructures monacals que havien quedat soterrades després de l'afonament del conjunt. A més, aquestes intervencions han llançat importants evidències de la forma de vida de la comunitat cistercenca durant segles: ceràmiques de cuina, vaixelles de taula, taulells, vidre, objectes personals, peces de culte, utensilis de treball, etc. L'arqueologia permet desenterrar el passat i reconstruir la història a partir de les seues troballes.

Aquest trimestre presentem una nova activitat en el Monestir: arqueologia viva, una aproximació al mètode arqueològic a partir de l'experimentació amb una simulació d'un nivell estratigràfic.

Et convidem a convertir-te en arqueòleg per un dia.

 

PROGRAMACIÓ ABRIL 2016

EL LLEGAT DEL CISTER

Activitat: Activitat guiada

Dia y hora: 2 d'abril de 2016 a les 11:00 i 12:30 hores // 3 d'abril de 2016 a les 11:00 hores // 4 d'abril de 2016 a les 11:00 i 12:30 hores 

Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: 4€, xiquets fins a 5 anys gratis

Descripció:

Activitat guiada pel Monestir. A través de pistes, consignes i proves, els participants descobriran com era la vida en el Monestir i la seua relació amb la societat feudal. 

Una cerca pel monestir conduirà als participants fins a trobar el llegat que amaga aquest fascinant lloc.

EN EL SCRIPTORIUM

Activitat: Visita-taller

Dia: 10 d’abril de 2016

Hora: 12:00. Durajda: 1 hora i 30 minuts

Preu: 4€, xiquets fins a 5 anys gratis

Descripció:

Des del final de l'Imperi Romano s'escrivia en pergamí. Així es va transmetre tota la literatura antiga en exemplars sempre únics mitjançant un sistema de reproducció totalment artesanal, que mobilitzava a un bon nombre de monjos copistes que copiaven, anotaven, i il·lustraven amb il·luminacions o miniatures tot el saber escrit rebut en herència.

Realitzarem una visita comentada sobre l'arquitectura del Cister i recorrerem el monestir, descobrint entre les seues restes el model ideal d'abadia segons Bernardo de Claraval.

A continuació, farem un taller per als més xicotets, amb materials actuals, (cartó, cintes, folis, pintures) i l'habilitat i imaginació de cadascun. Juntament amb els pares, crearem el nostre propi còdex, que ens portarem a casa com a record de la visita.

ENIGMES EN EL MONESTIR: EL CAS DE LA MORT EN LA FONT MAJOR

Activitat: Visita teatralitzada

Dia: 17 d’abril de 2016

Hora: 12:00. Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: 4,5€, xiquets fins a 5 anys gratis

Aquesta activitat requereix un mínim de 15 participants

Descripció:

Un monjo anomenat Pare Perutxo ha sigut assassinat. El seu cos, la seua barba i el seu hàbit apareixen en la “Font Major”.

Els participants es convertiran en visitadors de l'ordre encarregats de resoldre el cas. La resolució final d'un pergamí serà la clau d'aquest misteriós assassinat.

EL HERBULARIUS DELS MONJOS

Activitat: Visita-taller

Dia: 24 d’abril de 2016

Hora: 12:00. Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: 4€, xiquets fins a 5 anys gratis

Descripció:

En cada monestir existien diferents horts i jardins segons marcava la regla: l'hort d'arbres fruiters i d'hortalisses, el jardí que acompanyava al cementeri, el jardí del claustre i el herbularius: el famós jardí de simples que fa somiar als afeccionats a la medicina natural.

Realitzarem una visita comentada sobre l'arquitectura del Cister i recorrerem el monestir, descobrint entre les seues restes el model ideal d'abadia segons Bernardo de Claraval.

A continuació, posarem a prova els nostres sentits i participarem d'un taller d'aromes on jugarem amb el sentit més evocador de tots, l'olfacte, per a descobrir les espècies conreades pels monjos i les seues aplicacions terapèutiques.

Reserva ja la teua visita en el 96 281 16 36

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

DESCUBRIENDO EL MONASTERIO

Las excavaciones arqueológicas llevadas a cabo en el monasterio de la Valldigna, desde 1991 hasta la actualidad, han permitido localizar gran cantidad de estructuras monacales que habían quedado soterradas tras el derrumbe del conjunto. Además, estas intervenciones han arrojado importantes evidencias de la forma de vida de la comunidad cisterciense durante siglos: cerámicas de cocina, vajillas de mesa, azulejos, vidrio, objetos personales, piezas de culto, utensilios de trabajo, etc.  La arqueología permite desenterrar el pasado y reconstruir la historia a partir de sus hallazgos.

Este trimestre presentamos una nueva actividad en el Monasterio: arqueología viva, una aproximación al método arqueológico a partir de la experimentación con una simulación de un nivel estratigráfico.

Te invitamos a convertirte en arqueólogo por un día.

PROGRAMACIÓN ABRIL 2016

EL LEGADO DEL CISTER

Actividad: Actividad guiada

Día y hora: 2 de abril de 2016 a las 11:00 y a las 12:30 horas // 3 de abril a las 11:00 // 4 de abril a las 11:00 y a las 12:30 horas

Precio: 4€, niños hasta 5 años gratis

Descripción:

Actividad guiada por el Monasterio. A través de pistas, consignas y pruebas, los participantes descubrirán cómo era la vida en el Monasterio y su relación con la sociedad feudal.

Una búsqueda por el monasterio conducirá a los participantes hasta encontrar el legado que esconde este fascinante lugar.

EN EL SCRIPTORIUM

Actividad: Visita-taller

Día: 10 de abril de 2016

Hora: 12:00. Duración: 1 hora y 30 minutos

Precio: 4€, niños hasta 5 años gratis

Descripción:

Desde el final del Imperio Romano se escribía en pergamino. Así se transmitió toda la literatura antigua en ejemplares siempre únicos mediante un sistema de reproducción totalmente artesanal, que movilizaba a un buen número de monjes copistas que copiaban, anotaban, e ilustraban con iluminaciones o miniaturas todo el saber escrito recibido en herencia.

Realizaremos una visita comentada sobre la arquitectura del Cister y recorreremos el monasterio, descubriendo entre sus restos el modelo ideal de abadía según Bernardo de Claraval.

A continuación, haremos un taller para los más pequeños, con materiales actuales, (cartón, cintas, folios, pinturas) y la habilidad e imaginación de cada uno. Junto con los padres, crearemos nuestro propio códice, que nos llevaremos a casa como recuerdo de la visita.

ENIGMAS EN EL MONASTERIO: EL CASO DE LA MUERTE EN LA FONT MAJOR

Actividad: Visita teatralizada

Día: 17 de abril de 2016

Hora: 12:00. Duración: 1 hora y 30 minutos

Precio: 4,5€, niños hasta 5 años gratis

Esta actividad requiere un mínimo de 15 participantes

Descripción:

Un monje llamado Padre Perutxo ha sido asesinado. Su cuerpo, su barba y su hábito aparecen en la “Font Major”.

Los participantes se convertirán en visitadores de la orden encargados de resolver el caso. La resolución final de un pergamino será la clave de este misterioso asesinato.

EL HERBULARIUS DE LOS MONJES

Actividad: Visita-taller

Día: 24 de abril de 2016

Hora: 12:00. Duración: 1 hora y 30 minutos

Precio: 4€, niños hasta 5 años gratis

Descripción:

En cada monasterio existían diferentes huertos y jardines según marcaba la regla: el huerto de árboles frutales y de hortalizas, el jardín que acompañaba al cementerio, el jardín del claustro y el herbularius: el famoso jardín de simples que hace soñar  a los aficionados a la medicina natural.

Realizaremos una visita comentada sobre la arquitectura del Cister y recorreremos el monasterio, descubriendo entre sus restos el modelo ideal de abadía según Bernardo de Claraval.

A continuación, pondremos a prueba nuestros sentidos y participaremos de un taller de aromas donde  jugaremos con el sentido más evocador de todos, el olfato, para descubrir las especies cultivadas por los monjes y sus aplicaciones terapéuticas.

Reserva ya tu visita en el 96 281 16 36

Leer 2022 veces Modificado por última vez en Viernes, 18 Marzo 2016 12:06